Sri Chinmoy

sri-chinmoy1.jpgWaarom gratis?
Het geven van gratis meditatiecursussen was een inspiratie van onze spirituele leraar Sri Chinmoy. Volgens Sri Chinmoy zijn de innerlijke vrede en vreugde die meditatie helpt te ontdekken ons geboorterecht. In zijn visie is spiritualiteit dan ook geen commercieel product dat gekocht of verkocht kan worden. Sri Chinmoy heeft zich zijn hele leven ingezet om meditatie toegankelijk te maken voor mensen over de hele wereld via zijn meditatieve concerten, lezingen en openbare meditaties.

Innerlijke vrede én uiterlijke dynamiek
Sri Chinmoy’s filosofie verenigt de essentie van het Oosterse en Westerse gedachtegoed, waarbij we de innerlijke rust en vreugde van meditatie integreren in het dynamische, moderne leven van de 21e eeuw. Sri Chinmoy geloofde sterk dat we meditatie en de innerlijke kracht die het geeft kunnen gebruiken in alle facetten van ons leven. In zijn eigen leven liet hij dit zien via zijn veelzijdige bijdragen op gebied van poëzie, kunst, muziek en sport.

De weg van het hart
sri-chinmoy.jpgVandaag de dag leeft Sri Chinmoy’s filosofie voort in het Sri Chinmoy Centrum, een verzameling van meditatiecentra in zo’n 50 landen wereldwijd. Sri Chinmoy’s streven was nooit om een religie of dogma tot stand te brengen, maar om middelen aan te reiken voor een innerlijke reis van zelf-ontdekking via meditatie op het hartcentrum. “In het spirituele leven is de ziel onze grootste schat,” schrijft Sri Chinmoy. “Alleen met behulp van de ziel kunnen we de snelste vooruitgang boeken in het innerlijke leven en we kunnen de ziel alleen benaderen door op ons hart te mediteren. Alle wegen leiden naar het Doel, maar er is een weg die ons daar sneller naartoe brengt. Die weg is het hart. Het is sneller, veiliger en betrouwbaarder dan iedere andere weg.”

Sri Chinmoy werd in 1931 in India geboren en verhuisde in 1964 naar New York om zijn spirituele filosofie te delen met oprechte zoekers in het Westen. Hij overleed op 11 oktober 2007 in zijn huis in Queens.


Ieder mens is op de wereld gekomen met de boodschap van volmaaktheid.
Ieder mens zal op een dag de hoogste Waarheid realiseren.
Ieder mens is voorbestemd om vervuld te worden.
Het is het geboorterecht van onze ziel.

-Sri Chinmoy

Voor meer informatie: