Sri Chinmoy

 

sri-chinmoy1.jpgHet geven van gratis meditatiecursussen was een idee van onze spirituele leraar Sri Chinmoy. Volgens Sri Chinmoy zijn de innerlijke vrede en vreugde waar meditatie toe leidt het geboorterecht van ons allen. Spiritualiteit is daarom geen handelsproduct dat gekocht of verkocht kan worden. Gedurende zijn leven heeft Sri Chinmoy zich ingezet om de aloude kunst van meditatie via zijn meditatieve concerten, lezingen en openbare meditaties toegankelijk te maken voor mensen over de hele wereld

Sri Chinmoy’s filosofie brengt de essentie van het Oosterse en Westerse gedachtegoed bij elkaar, om de innerlijke rust en vreugde van de meditatie te kunnen integreren in het moderne, dagelijks leven. Sri Chinmoy geloofde sterk dat meditatie en de innerlijke kracht die eruit voortvloeit kunnen worden gebruikt in alle facetten van het menselijk handelen, van sport tot creativiteit. In zijn eigen leven demonstreerde hij dit op heldere wijze via zijn veelzijdige bijdragen op gebied van poëzie, kunst, muziek en sport.


sri-chinmoy.jpgVandaag de dag leeft Sri Chinmoy’s filosofie voort in het Sri Chinmoy Centrum, een verzameling van meditatiecentra in zo’n 40 landen wereldwijd. Sri Chinmoy’s streven was nooit om een religie of dogma tot stand te brengen, maar om middelen aan te reiken voor een innerlijke reis van zelf-ontdekking via meditatie op het hartcentrum. “In het spirituele leven is de ziel onze grootste schat,” schrijft Sri Chinmoy. “Alleen met behulp van de ziel kunnen we de snelste vooruitgang boeken in het innerlijke leven en we kunnen de ziel alleen benaderen door op ons hart te mediteren. Alle wegen leiden naar het Doel, maar er is een weg die ons daar sneller naartoe brengt. Die weg is het hart. Het is sneller, veiliger en betrouwbaarder dan iedere andere weg.”

Sri Chinmoy werd in 1931 in India geboren en verhuisde in 1964 naar New York om zijn spirituele filosofie te delen met oprechte zoekers in het Westen. Hij overleed op 11 oktober 2007 in zijn huis in Queens. Lees hier een biografie van Sri Chinmoy.


 


Ieder mens is op de wereld gekomen met de boodschap van volmaaktheid.
Ieder mens zal op een dag de hoogste Waarheid realiseren.
Ieder mens is voorbestemd om vervuld te worden.
Het is het geboorterecht van onze ziel.

-Sri Chinmoy

 

Voor meer informatie: