Gratis meditatiecursus in Amsterdam

Geüpdatete

Onze volgende cursus start eind februari 2024 en duurt vier weken.

Meld je aan>>

Meer over onze meditatiecursus:

Onderwerpen die in de cursus aan bod komen:

  • Concentratie oefeningen om de geest kalm en gefocust te maken
  • Stille meditatie op het spirituele hart
  • Praktische oefeningen en technieken
  • Meditatie op muziek
  • Mantra’s
  • Het ABC van meditatie (tijdstip, duur, locatie, etc.)
  • De rol van de spirituele leraar of guru
  • Het ontwikkelen van spirituele kwaliteiten als zuiverheid, eenvoud en oprechtheid
  • Het integreren van meditatie in een dynamische levensstijl
  • Individuele meditatie en groepsmeditatie

Lees hier welke oefeningen we tijdens de cursus behandelen.

 

sri-chinmoy1-186x300Sri Chinmoy gelooft dat spiritualiteit niet gekocht of verkocht kan worden. Meditatie is een geboorterecht; in die overtuiging bieden we onze meditatiecursussen altijd gratis aan.

Lees meer over het Sri Chinmoy Centrum.

Lees hier welke oefeningen we tijdens de cursus behandelen.

 

Over onze meditatiecursus

De cursus vindt plaats op één avond in de week van 19:30 tot 21:00 en duurt vier weken.

Mensen die de cursus geven:

AbhinabhaAbhinabha Tangerman

Abhinabha mediteert sinds vierentwintig jaar als leerling van Sri Chinmoy en geeft sinds twintig jaar meditatiecursussen in Amsterdam. Hij is in het dagelijks leven eigenaar van restaurant Heart-Garden en triatleet.

 

Wat deelnemers van de cursus vonden:

“Door deze cursus ben ik mij bewuster geworden van mijn gevoel, gedrag en persoonlijke onrust. Ik heb door deze bewustwording geleerd dat ik deze gevoelens en dit gedrag ten positieve kan veranderen, om zo meer rust in mezelf te krijgen.” Sebastiaan

“Ik heb wat meer rust gevonden. Hiervoor was ik vaak aan het vechten in mijn hoofd, gedachtes die met elkaar de strijd aangingen. Nu ben ik beter in staat deze te controleren.” Frouzan

“Verrijkend en verruimend. Er werd zelfs meer gegeven dan ik had verwacht en het achterliggende verhaal klopt helemaal. Ik kan me erg vinden in de oefeningen en filosofie en ben blij verrast dat er een hele meditatiewereld van Sri Chinmoy bestaat die hetzelfde beschrijft als wat ik ervaar.”

Lees meer »

 

Praktische voordelen van meditatie

Waarom zou je beginnen met meditatie? Hier zijn vijf redenen om jezelf te overtuigen.

Waarom mediteren we?

“Als we tevreden zijn met wat we hebben en wat we zijn, dan hoeven wij niet te mediteren. We hebben een innerlijke honger, dat is de reden waarom we beginnen te mediteren. We voelen in onszelf iets lichtgevends, iets oneindigs, iets goddelijks. We voelen dat er iets is dat we hard nodig hebben, maar we hebben alleen nog geen toegang tot dat iets.” Sri Chinmoy


Vijf redenen om te mediteren

1. Voldoening
Meditatie geeft een diep gevoel van voldoening. Het leidt ons naar een staat van vrede en een spontane innerlijke vreugde die niet afhankelijk zijn van uiterlijke omstandigheden

2. Geestelijke en lichamelijke gezondheid
Veel wetenschappelijke studies hebben de heilzame effecten van meditatie aangetoond, zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak. Meditatie ontspant lichaam en geest, gaat stress tegen, verbetert de kwaliteit van de slaap en stimuleert de emotionele stabiliteit.

3. Bevorderen van zelfvertrouwen

Via meditatie leren we onszelf en onze eigenschappen en kwaliteiten steeds beter kennen. We leren dat we werkelijk op ons innerlijk kunnen vertrouwen en ontwikkelen een sterk en positief gevoel van zelfvertrouwen.

4. Positief denken
Meditatie leert ons om onze gedachtes te beheersen en positief te denken. Positieve gedachtes en gevoelens maken ons innerlijk sterker en verbeteren zo de kwaliteit van ons leven.

5. Een levensdoel
Meditatie biedt meer dan alleen een gevoel van ontspanning. In feite is meditatie een levenslang proces van zelfontdekking. Meditatie helpt ons in contact te komen met een diepere laag in onszelf; het leidt tot meer zelfbewustzijn en helpt richting en betekenis aan ons leven te geven.

Vragen over meditatie »